Stängt gym
Cykelförvaring

Attefallshus för trainer och mekning

Vad gör du på vintern när det är för mörkt och kallt för att cykla? Kanske har du i vanliga fall tagit din tillflykt till gymmets spinningklasser. Men vad göra hösten 2020, då vi uppmanas att inte besöka gymmet?

Attefallshuset är en av de mest populära företeelserna som lanserats de senaste åren, och det är inte konstigt. Reglerna gör det möjligt att bygga ett hus med en byggnadsarea på upp till 25 kvadratmeter, och fyra meters nockhöjd. Huset får endast uppföras som komplementbyggnad, men man behöver i de flesta fall inte ansöka om bygglov. Läs mer om attefallshus här.

Ett attefallshus för cyklisten

Coronapandemin har på många sätt slagit hårt mot Sverige, men cyklisterna är knappast de som drabbats hårdast, åtminstone inte i egenskap av cyklister. Vi har kunnat fortsätta ägna oss åt vår hobby hela hösten, även om det kanske inte varit att rekommendera att cykla i klunga.

Men nu är det mörkt och kallt ute, och det känns varken kul eller säkert att ge sig ut på vägarna. I vanliga fall skulle man kanske begett sig till gymmet för att köra spinning, men nu är många gym stängda. Så vad gör man då?

Att cykla på trainer har ju blivit mer och mer populärt, och nästan utvecklats till en egen sport. Om du bor i småhus, och inte har utrymme att cykla trainer idag, kan du bygga ett attefallshus för detta. Kombinera gärna med utrymme för att kunna meka med cykeln. 

Att cykla trainer blir ofta svettigt, så du behöver troligen inte skaffa någon uppvärmning till ditt attefallshus, om du framför allt ska cykla där. Möjligen kan du behöva en värmefläkt, för riktigt kalla dagar.