Cykelförråd med totalentreprenad
Cykelförvaring

Bygg ett cykelförråd med totalentreprenad

Hur många cyklar har du? Hur mycket har de kostat dig? Har du plats för dem? Om inte, vad tycker resten av familjen om hur du löst förvaringen? Om du bor i villa eller parhus är det kanske dags att bygga ett cykelförråd, och du behöver inte göra jobbet själv. 

Det brukar sägas att mängden cyklar en cyklist vill ha är n+1, där n är antalet cyklar man har i dagsläget. De flesta som läser på den här bloggen kan nog känna igen sig i detta. Många amatörer inom landsvägsscykling har åtminstone en tempohoj, en fin- och en fulracer, en gravel eller cross och en pendlarcykel. Sedan tillkommer partnerns och barnens cyklar. Det blir snabbt väldigt många cyklar, och om det finns en bil (eller två) i hushållet får de knappast plats i garaget.

Bygg nytt för alla cyklar

Man kan göra det till en fråga om prioriteringar: den dyra racern från Cervélo får stå inomhus, barnens cyklar får stå utomhus. Men billiga cyklar – även barncyklar – kan vara nästan lika stöldbegärliga som dyra. Och hur kul är det om cyklarna plötsligt är borta en morgon när barnen ska cykla till skolan?

Att bygga ett cykelförråd kan vara lösningen. Reglerna för attefallshus gör att du kan bygga upp till 25 kvadratmeter utan bygglov, även om du måste göra en bygganmälan till kommunen, och inhämta grannens godkännande om huset hamnar nära tomtgränsen. Du behöver dock inte bygga själv. 

Totalentreprenad förknippas kanske framför allt med stora byggprojekt. Men som du kan läsa på http://totalentreprenad-stockholm.net går det utmärkt att som privatperson beställa ett projekt med totalentreprenad, även för en mindre byggnad som ett attefallshus. Det är dock viktigt att du skriver ett utförligt avtal med byggbolaget, så att det inte uppstår några oklarheter kring vad som ska göras.