Vätternrundan
Cykelvasan

5 500 personer cyklade Vätternrundan

Vätternrundan är ett av lopp som ingår i en Svensk Klassiker. Genom att cykla 300 km runt Vättern kan man få en medalj att hänga runt halsen, ett skrytsamt diplom och ett minne för livet. 2020 ställdes dock det berömda cykelloppet in på grund av Covid-19. För alla som grämde sig och inte ville missa medaljen fanns det dock en chans att istället ta den på hemmaplan.

Min Vätternrundan – ta medalj på hemmaplan

Alla som hade anmält sig till årets Vätternrundan blev tyvärr besvikna när det i april meddelades att loppet ställdes in. Tyvärr blev det svårt att genomföra cykelloppet då inga stora grupper med människor får samlas. Det är första gången i historien som Vätternrundan ställer in sedan dess start 1966.

Årets alla medaljer hade dock redan tillverkats, så varför inte ta en medalj på hemmaplan istället? Det fanns trots allt cirka 38 000 medaljer som väntade på att få en ägare. Genom att delta i Min Vätternrundan var det 5 500 cykelentusiaster som tog chansen. 

Glada cyklister trampade 300 km hemma

För att ta en medalj i Vätternrundan 2020 kunde man mellan den 5–13 juni genomföra sitt lopp på hemmaplan. Cirka 5 500 människor tog chansen och cyklade hemma för att på så sätt få sin medalj och sitt diplom. De cyklade antingen inomhus på en trainer eller utomhus i friska luften.

Genom att inte sluta trampa kunde de cykla de 300 kilometrarna och ladda upp sitt resultat på Vätternrundans hemsida. De valde själva om de ville cykla hela sträckan under ett pass eller dela upp den på flera dagar. När det var avklarat fick de medaljen hemskickad direkt till brevlådan.

Att erbjuda alla cyklister chansen att ta medaljen på hemmaplan var det perfekta sättet för Vätternrundans arrangörer att fortsätta att uppmuntra till motion och cykelglädje.