fönsterbesiktning BRF
Cykelvasan

Få fönster som isolerar mot oljud

Störs du av oljud och buller som kommer in i din bostad utifrån? Bor ni i en bostadsrättsförening mitt i stan? Det blir lätt en jämn matta av oljud om man bor nära en väl trafikerad väg. Det kan inte hjälpas, men vad man däremot kan göra är att byta fönster till ljuddämpande fönster.

Bullerdämpande fönster mot oljudet

Det finns som tur är bullerdämpande fönster som dämpar mot allt oljud och buller och de är byggda för att utesluta oljud både inifrån, likväl som utifrån. Hur skaffar man bullerdämpande fönster? Man kan alltid börja med att googla “bullerdämpande fönster” plus skriva in orten där du bor. Då bör du få en lista på leverantörer som erbjuder bullerdämpande fönster på den ort där du bor. Sedan är det bara att ta kontakt och be dem komma och byta ens fönster till bullerdämpande fönster.

Isolera fönster med energiglas

När man byter fönster till ljuddämpande fönster får du den positiva effekten att du samtidigt sparar energin genom att de bullerdämpande fönstren är särskilt väl isolerade. Byter du dessutom till energiglas får du fönster som effektivt behåller värmen inomhus och håller borta kylan ute. Och om du inte vill byta hela fönster så kan du alltid be en fönsterexpert att bara byta ut fönsterglasen till energiglas som är väl isolerande fönster. Det gör underverk för uppvärmningskostnaderna.