byggställning stockholm
Cykelvasan

När du ska renovera fasaden

Ska du renovera fasaden på din villa eller radhus? Du vet väl om att det är viktigt att tänka på säkerheten så snart som en fastighet ska renoveras? Om du ska arbeta på fasaden så är säkra  ett måste. Minns du Göran Perssons villa som han byggde i Sörmland när han ännu var statsminister? Han visade gärna upp sitt bygge för journalister. De passade på att fotografera och publicera bilder på hans bygge i olika medier. Men vad han inte tänkte på var att han saknade de viktiga byggställningarna.

Förra statsministern blev anmäld

De som visste att alla hantverkare måste ha tillgång till trygga byggställningar så snart som de ska arbeta på ett fasad- och takarbete. I alla fall så snart som arbetet sker på högre höjder än 2 meter ovan markytan. Det ledde till att de anmälde den dåvarande statsministern, vilket blev en nya artikel om vad han hade glömt bort.

Det blev en läxa han länge kom ihåg

Och kanske den nyheten skickade viktig information till andra som anlita hantverkare för sin fasadrenovering eller för sin takläggning. Hantverkarna själva borde ju reagera tycker man ju. De om någon borde väl veta hur de ska arbeta för att arbeta på ett säkert sätt. Alla hantverkare som arbetar i Sverige har rätt att kunna få arbeta på säkra möjliga sätt så snart de ska arbeta med fasadrenovering eller takläggning.