En elcykel bör ställas i ett garage med säkra garageportar
Cykelvasan

Se till så din elcykel inte stjäls

Har du också börjat cykla mer än vad du kör bil? Att cykla till jobbet och hem igen, och när du ska göra ärenden på stan är både bra för miljön, du släpper inte ut några äckliga bilavgaser och du får motion. Visserligen kan du ju skaffa elbil och köra den i stället, men då får du inte motionen som vi alla så väl behöver. Och det vore ju synd!

Om du cyklar i stället för att ta bilen, bussen eller tåget, får du både frisk luft och motion. Du kan slippa att betala för gymkortet, så då sparar du pengar också samtidigt. Du får 3 i 1; du åker gratis på din cykel, du får motion och du sparar på miljön och klimatet!

Många elcyklar till salu

Det finns så många elcyklar nu som är till salu. Med en elcykel behöver du inte bli så svettig och inte behöver duscha efteråt. En elcykel gör också så att du når längre. Du kan cykla många fler kilometer. En elcykel gör att du kan färdas 20-30 kilometer utan att du behöver anstränga dig. Så vilken slags elcykel önskar du dig?

Numera finns det flera olika slags elcyklar; elcykel med låda framför styret, elcykel med släp så att barnen kan färdas med dig i elcykeln, elcykel som 3-hjuling, elcykel som vanlig stadscykel och vanlig elcykel som cyklar är mest.

Se upp för stölder av elcyklar

I takt med att elcyklarna ökar i antal och blir alltmer populära, ökar även antalet stöldar. Mellan januari till maj i år (2022) ökade antalet stölder av elcyklar med 50%. Även vanliga cyklar stjäls, så många som 20 525 cyklar har anmälts stulna under den nämnda perioden. Av dessa är 4 920 elcyklar, skriver Stöldskyddsföreningen på sin hemsida. Så det gäller att antingen ta med sig cykelbatteriet när man lämnar sin elcykel, och skaffa riktigt stöldskyddad och säker garageport till sitt cykelgarage. Så slipper du bli av med din elcykel.