Jag har fått benhinneinflammation!

Benhinneinflammation, kanske man får även av cykling

Nu har jag varit hos läkaren, och det visar sig att jag har drabbats av benhinneinflammation. Jag som älskar att cykla, har nu fått ont i benet. Att cykla i Stockholm är helt underbart och den bästa mentala paus som jag kan få från jobbet. Man tänjer gränserna för vad ens kropp klarar av genom att cykla nu när det är så kallt. Samtidigt gäller det att också ta hand om sig, så man inte skadas, som jag nu har gjort. Ska man kunna cykla varje dag så behöver man vila på fritiden, vilket är något som jag inte lyckas göra på jobbet.

Hu, det är kallt att cykla!

Det gäller dock att klä sig efter väder, och nu när det är kallt är det bäst att alltid bära kläder som “andas”, alltså som har en genomsläpplighet för när man svettas så inte allt isoleras på insidan av kläderna. Sedan måste framför allt händer och ansikte skyddas. Så jag drar upp min tubhalsduk, så skyddas ansiktet, och drar ner mössan över öronen. Sen är det bara att cykla fram och tillbaka till jobbet på över 2 mil om dagen. När jag är hemma igen, behöver jag inte träna mer för dagen, utan har gjort mitt, samtidigt som jag mår så bra. Att cykla hjälper mig att rensa tankarna. Det går inte att beskriva hur bra cykling är för kropp och själ.

Skaffat elcykel för alla uppförsbackar

Nu har jag dessutom skaffat en elcykel som hjälper mig att ta det lugnt i alla uppförsbackar. När man är ganska slut efter jobbet, orkar man inte på samma sätt att pina sig själv uppför den stora backen, över Tranebergsbron, den är hög från båda hållen! Så den ena vägen, när jag cyklar på morgnarna är jag hur pigg som helst, men inte när jag ska tillbaka över samma bro på eftermiddagarna är jag inte lika trött. Det är då som elcykeln hjälper mig när jag inte orkar lika mycket på eftermiddagarna.